Autózás közben csapta meg a marihuána szaga a rendőröket

marihuána, cannabis, drog,1391 tőből álló marihuána-ültetvényt találtak a rendőrök egy Soroksári úti gyártelepen
Vágólapra másolva!
Egy 1391 tőből álló marihuánaültetvényt derített fel a fővárosban a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A rendőrség szerint a nyomozók a budapesti Soroksári úton autózva érezték meg a marihuána szagát, ezért mentek be a közeli gyártelepre, ahol megtalálták az ültetvényt. Két embert őrizetbe vett a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Szolgálati autójukkal haladtak a budapesti Soroksári úton a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársai február 14-én este, amikor kocsijukba "ismerős és jellegzetes szag szivárgott be" - írja a Police.hu.

A rendőrök ezután közelebb mentek a gyártelephez, ahol a legjobban érezték a marihuána szagát. A telephelyen lévő faházból egy férfi jött ki, beengedte a rendőröket, akik egy lezárt, elsötétített ablakokkal rendelkező csarnokot fedeztek fel a telepen. A rendőrök marihuánaültetvényre gyanakodtak, amelyet a faházban felhalmozott virágföld is alátámasztott.

A faházat a fémcsarnokkal összekötő folyosóra belépve két különálló helyiséget fedeztek fel, amelyeket kábítószer termesztésére alakítottak át: a földön különböző méretű virágcserepekben marihuánapalánták voltak, a meleget nagy teljesítményű lámpák biztosították.

A helyszínre érkező kábítószer-bűnözés elleni nyomozók később kinyittatták a fémcsarnokot, ahol további palántákat, gondozásukhoz szükséges vegyszereket, melegítőlámpákat, valamint már leszüretelt, száradó leveleket találtak. A helyszínen az igazságügyi botanikus szakértő megállapította, hogy a talált növények életképes marihuánapalánták. A két épületben összesen 1391 tövet számoltak össze.

Az ültetvény őrzésével megbízott 39 éves férfit elfogták és előállították, az ültetvényeket gondozó 53 éves férfit óbudai lakásáról állították elő néhány órával később. A BRFK kezdeményezte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását is.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
További képekért kattintson a fotóra!