Indul a következő választásokon a bohócforradalom vezére

Vágólapra másolva!
Vasárnap egyéb elfoglaltságaira hivatkozva lemondott a tűzoltó-szakszervezet vezetéséről Árok Kornél, hétfőn pedig közölte, hogy a jövőben a Szövetség az Egységes Magyarországért nevű pártban kíván politizálni. A szervezet indulni akar a 2014-es parlamenti választásokon. Árok szerepvállalása miatt vitába keveredett a Magyar Szolidaritási Mozgalom többi vezetőjével.
Vágólapra másolva!

Lemondott tűzoltó-szakszervezeti tisztségéről Árok Kornél, a Magyar Szolidaritás Mozgalom társelnöke, aki hivatásos állományból való felmentési idejének letöltése után politizálni szeretne, és a civilekkel összefogva indulni a 2014-es választásokon. Árok Kornél a legnagyobb tűzoltó-szakszervezet, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) múlt heti küldöttgyűlésén "egyéb elfoglaltságaira" hivatkozva mondott le a HTFSZ elnöki tisztségéről.

Július 6-án jár le a hivatásos állományból való felmentési ideje, és azt követően a két évvel ezelőtt alakult Szövetség az Egységes Magyarországért nevű pártban - amelynek alapító tagja - kíván politizálni és tisztséget vállalni - mondta a felmentési idejét töltő tűzoltó az MTI-nek hétfőn. A Kónya Péterrel, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége éléről tavaly december elején lemondott, és a honvédségtől is leszerelt elnökével közösen alapított Szolidaritás mozgalomnak továbbra is társelnöke marad - tette hozzá. Árok Kornél szerint a párt és a mozgalom hasonló értékeket képvisel, így nem kizárt, hogy - akár más civilekkel is összefogva - közösen indulnának a 2014-es európai parlamenti, országgyűlési és önkormányzati választásokon.

Árok januárban hagyta ott a tűzoltóságot

A volt tűzoltó-szakszervezeti vezető több más rendvédelmi szakszervezettel közösen az elmúlt másfél évben több demonstrációt is szervezett a munka törvénykönyvének a tűzoltókat és más hivatásos állományú tagokat hátrányosan érintő módosítása, valamint a nyugdíjrendszer átalakítása ellen. Az ő nevéhez fűződik a bohócforradalomként meghirdetett júniusi tüntetés is.

Árok Kornél 2009. augusztus 1-jétől lett a HTFSZ elnöke, és függetlenített státuszban, teljes munkaidőben látta el feladatát. Az év elején életbe lépett új katasztrófavédelmi törvény értelmében az érdek-képviseleti vezetők a megbízatásukkal járó feladataikkal ezentúl csak munkaidejük 10 százalékában foglalkozhatnak, így megszűnt függetlenített státuszuk. A szakszervezeti elnöknek az átszervezésre hivatkozással a kaposvári szolgálati helye helyett egy pécsi vonulós tűzoltói beosztást ajánlottak fel, amit nem fogadott el, és január elején kérvényezte szolgálati viszonyának megszüntetését.