Ragaszkodnak járási hivatalukhoz a fideszes kerületek

Vágólapra másolva!
A fővárosi polgármesterek azt javasolják, minden kerületben legyen járási hivatal, jelentette be hétfőn Lázár János.
Vágólapra másolva!

Lefolytatta a fővárosi járások kialakításáról szóló egyeztetéseket az ezzel megbízott Láng Zsolt, a II. kerület fideszes polgármestere. E szerint a budapesti kormánypárti képviselők, akik polgármesterek is egyben, ragaszkodnak ahhoz, hogy minden kerületben legyen járási hivatal - közölte a Fidesz frakcióvezetője.

Lázár János hétfői budapesti sajtótájékoztatóján hozzátette, a járások létrehozását érintő vidéki észrevételek felmérése még folyamatban van Kósa Lajos Fidesz-alelnök, debreceni polgármester és Rácz Róbert fideszes parlamenti képviselő, hajdú-bihari kormánymegbízott vezetésével.

Az [origo] már korábban beszámolt arról, hogy az egymással szövetkező budapesti polgármesterek felülkerekedhetnek a közigazgatási tárca járások számával kapcsolatos elképzelésein. A közigazgatási reformmal - benne a járási rendszer feltámasztásával - megbízott tárca január elején hozta nyilvánosságra saját koncepcióját a régi-új közigazgatási egységek visszaállításáról. A körzethatárokat és a járások majdani székhelyeit is meghatározó tervben országszerte 168 plusz 7 fővárosi (két budai és öt pesti) járás kialakítása szerepelt.