Rossz viccnek indult a sarkadi képviselő lopási ügye

Vágólapra másolva!
Első fokon megszűnt az eljárás a sarkadi Tescóból fizetés nélkül egy árazógépet magával vivő fideszes önkormányzati képviselő ellen. Az áruház igazgatója panaszt tett az ügyészségi döntés ellen. Murok Ferenc elismerte, hogy ittas volt. Hosszú, tízperces videónyilatkozatban beszélt az ügyről, szerinte a rosszul elsült tréfából ellenfelei csináltak országos ügyet, akik visszavágtak nekik, mert a közpénzek szigorú őreként lépett fel ellenük.
Vágólapra másolva!

Rosszul elsült tréfa következményének tartja az ellene lopás miatt indult eljárást Murok Ferenc sarkadi fideszes önkormányzati képviselő, a város pénzügyi bizottságának elnöke, aki egy árazógépet vitt magával fizetés nélkül januárban a helyi Tesco áruházból. A helyi tévé kamerája előtt felolvasott nyilatkozatban Murok részben saját hibájával, részben ellenfelei rosszindulatával magyarázza a történteket.

"Azon a napon hétvégi billiárdverseny előkészületeit végeztem barátaimmal, jó hangulatban" - mondta a képviselő, aki állítólag egy magára hagyott bevásárlókocsiban látta meg az őrizetlenül hagyott "adathordozó árazókészüléket". Murok állítólag meg akarta viccelni az áruház neki ismerős vezetőjét, ezért vitte magával a számára egyébként értéktelen gépet, amit később önként visszavitt és átadott az biztonsági őrnek.

"Elismerem hogy rosszul sült el a tréfa" - mondta a felvételen Murok, aki néhány nappal később tudta meg, hogy az áruház vezetője feljelentést tett ellene. A képviselő szerint ennek igazi oka nem az volt, hogy elvitte a gépet, hanem a vezető neheztelt rá egy korábbi ügy miatt: a pénzügyi bizottság elnökeként feljelentést kezdeményezett, mert az áruház-igazgató által vezetett egyesület nem fizette vissza az önkormányzattól kölcsön kapott 650 ezer forintot.

"Tanultam egy életre, elismerem, hogy nem lett volna szabad így viccelődnöm" - mondta Murok, aki az ügy nyilvánosságra kerülése után lemondott Fidesz-tagságáról. A pártba nem lép vissza, nem tartja azt annyira fontosnak.

Murok Ferenc szerint ártatlanságát erősíti, hogy az ügyészség megszüntette ellene az eljárást. Az [origo] érdeklődésére a Békés Megyei Főügyészségen megerősítették, hogy első fokon lezárták az ügyet. Futó Sándor, az ügyészség szóvivője szerint nem volt megállapítható, hogy az ittas állapotban lévő Murok valóban el akarta lopni a gépet. Mivel a sértett panasszal élt, az eljárás másodfokon, a főügyészségen folytatódik.

Murok az [origo] érdeklődésére elismerte: valóban ivott azon a napon, ráadásul az inzulinját sem adta be magának. A városi tévének adott, saját lakásában, a konyhaszekrény előtt felolvasott hosszú videónyilatkozatot a képviselő azért kezdeményezte, mert a polgármester nem engedte meg neki, hogy a képviselő-testületi ülésen számoljon be a fejleményekről, pedig erre szerinte lett volna igény a lakosság részéről. A képviselő azt mondta: jogi lépéseket tesz az ellen az újságíró ellen, aki tényként írta le, hogy lopott az áruházból.