Banki áldással választott alpolgármestert Szentendre

Vágólapra másolva!
A város vezetése a polgármesteri hivatalban akart létrehozni külön csoportot a reorganizációs terv kidolgozására, de a bank szerint ez kevés lett volna.
Vágólapra másolva!

Újabb alpolgármestert választottak Szentendrén: Polányi Sándor, a Herendi Porcelánmanufaktúra korábbi vezérigazgatója a város számláját vezető Raiffeisen Bankkal egyetértésben külsős reorganizációs menedzserként segíti a város pénzügyi egyensúlyának megteremtését.

Dietz Ferenc, a város fideszes polgármestere kedden az MTI információját megerősítve úgy fogalmazott: Szentendrén semmivel sem rosszabb a pénzügyi helyzet, mint bármelyik más önkormányzatnál, tehát a "nadrágszíj meghúzása" náluk is elengedhetetlenné vált, például csökkentették szociális kiadásaikat és a jelentősebb értékű beszerzéseket.

Mivel ennél átfogóbb, nagyobb volumenű intézkedésekre van szükség, a város számláját, illetve 2,5 milliárd forint értékű kötvényét kezelő Raiffeisen Bankkal közösen az a döntés született, hogy egy gazdálkodásban jártas szakember irányításával reorganizációs tervet kell kidolgozni, illetve végrehajtani.

Dietz Ferenc közlése szerint a városvezetés először a polgármesteri hivatalon belül szervezett csoport kezébe adta volna ezt a feladatot, de a banknak az volt a véleménye, hogy az önkormányzatot, illetve a település valamennyi gazdálkodó egységét érintő pénzügyi és személyzeti átszervezés megtervezése és levezénylése szinte lehetetlen kizárólag belső erőforrások igénybevételével.