Kiugrott égő lakásából egy férfi Székesfehérváron

Vágólapra másolva!
Életveszélyesen megsérült egy 35 éves férfi, miután kiugrott égő, második emeleti lakásából Székesfehérváron szerda este.
Vágólapra másolva!

Tűz ütött ki szerdán Székesfehérváron, a Köfém-lakótelep egyik panelházában; a lángok elől menekülve egy 35 éves férfi kiugrott a második emeleti lakás ablakán, és súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A férfi még a tűzoltók megérkezése előtt ugrott ki az ablakon. A mentők fél órán át küzdöttek a férfi életéért, mielőtt kórházba szállították. A szóvivő tájékoztatása szerint a tűz megfékezésén 22 tűzoltó dolgozott három fecskendővel, egy szállítóautóval és emelődarus kocsival. Az épület második emeletétől füsttel telítődött a lépcsőház, ezért az oltás és a szellőztetés idejére a lakóknak el kellett hagyniuk az épületet.

Németh-Kész Mónika rendőr százados, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a tűzeset körülményeit.

Február 6-án egy nő és a gyereke sérült meg, amikor kiugrottak égő lakásuk ablakán a főváros XVIII. kerületében. A nő sem várta meg a tűzoltók kiérkezését, hanem gyermekével együtt kiugrott az első emeleti lakás ablakán. A mintegy két-három méteres zuhanás következtében mindketten megsérültek; a mentők kórházba szállították őket.