Adósságcsökkentés helyett a fürdőre költ Harkány

Vágólapra másolva!
A súlyosan eladósodott kisváros önkormányzata eladja a harkányi fürdőben lévő 35 százalékos részvénycsomagját, de a befolyó 851 millió forintot a fürdő fejlesztésére fordítja. A Népszabadság szerint a Fideszhez közelinek tartott Aquaplus Kft. veszi meg a részvénycsomagot.
Vágólapra másolva!

A harkányi fürdő 35 százalékos részvénycsomagjának eladásáról döntött szerdán a baranyai kisváros képviselőtestülete - írja csütörtöki számában a Népszabadság.

A 35 százalékos részvénycsomagért 851 millió forintot fizet az Aquaplus Kft., és ezért megkapja a fürdőt birtokló és üzemeltető társaságban az irányítási jogokat is.

A súlyos adósságokkal küzdő Harkány a befolyt pénzt nem az adósság csökkentésére, hanem a fürdő és környezete fejlesztésére fordítja - írja a lap. Ezzel az évi több mint félmillió vendéget fogadó létesítmény és település idegenforgalmi vonzerejét javítják. A lap szerint az Aquaplus Kft. is milliárdokat akar fordítani a fürdőre, és a későbbiekben növelni szeretné a tulajdoni hányadát.

A Népszabadság megfogalmazása szerint "a Fideszhez közelinek tartott Aquaplus" a vásárlással komoly fürdőpotenciálhoz jut Dél-Baranyában. Ez a cég üzemelteti 2035-ig a siklósi önkormányzat tulajdonában levő új termálfürdőt, amely mellett májusban 50 ágyas szállodát nyit.