Vágólapra másolva!
A férfi szexuális szolgáltatásokra közvetített nőket, köztük kiskorúakat, és munkalehetőség fejében feltételként szabta, hogy szexuális kapcsolatot létesítsenek vele.
Vágólapra másolva!

Üzletszerű kerítés, valamint 18. életévét be nem töltő személy sérelmére elkövetett kerítés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egy budapesti férfi ellen - közölte a hatóság csütörtökön a rendőrség honlapján. Az MTI-nek rendőrségi forrásból megerősítették azt a sajtóinformációt, hogy a férfi - akit csak R. L. monogrammal említ az NNI közleménye - országszerte ismert szépségverseny-szervező. A Hír24 R. Lajosként említi a férfit, aki a lap információi szerint a Miss Hungary, a Miss Bikini, a Supersexy és a Fashion és Face szervezője, és évek óta színpadra vitte a Miss Tini Hungaryt. R. Lajos Facebook-oldalán a legfrissebb, február 12-i bejegyzésben ízléses, erotikus tartalmú videofilm készítéséhez keresett természetes adottságokkal rendelkező modelleket.

A rendőrség közlése szerint a gyanúsított a megrendelőinek 2010 nyarától nőket - köztük több kiskorút - közvetített szexuális szolgáltatás nyújtása céljából Magyarországra, illetve külföldre, főként európai országokba. A szervező tevékenységért az általa kiközvetített nők keresetének 20-25 százalékát kérte el, valamint egyes személyek esetében a további munkalehetőség feltételeként szabta meg, hogy azok vele szexuális kapcsolatot létesítsenek.

A Hír24 úgy értesült, hogy az ügyben számítani lehet újabb meggyanúsításokra is. A hatóságok folyamatosan hallgatják ki azokat a lányokat - köztük szépségkirálynőket és ismert modelleket, akik a férfi közreműködésével jutottak szexmunkához.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság február 16-án helyezte előzetes letartóztatásba R. Lajost. Az NNI sajtóosztálya az ügyről további részleteket a nyomozás érdekére hivatkozva nem kívánt közölni.