Helyreállt a forgalom a budapesti repülőtéren

Vágólapra másolva!
Csütörtökön reggel leállt a Liszt Ferenc repülőtér forgalma, miután a kifutópályán 125 méterre csökkent a vízszintes látótávolság.
Vágólapra másolva!

A budapesti Ferihegyet is körülvevő köd miatt több repülőgép nem tudott fel-, illetve leszállni a Liszt Ferenc repülőtéren, ezért néhány gép Bécsben landolt, vagy visszafordult csütörtökön reggel. Hardy Mihály a Budapest Airport Zrt. vállalati és közkapcsolati igazgatója csütörtök reggel elmondta, hogy a kifutópályán 125 méterre csökkent a vízszintes látótávolság, ezért csak a pilóták felkészültségének vagy a gépek műszerezettségének függvényében tudtak volna a repülőgépek leszállni.

A Ryanair és a Wizz Air reggeli járatai még elindultak Budapestről, de a Lufthansa Münchenből érkező gépe már nem tudott landolni, ezért visszafordult. Az igazgató elmondta, hogy a TNT és az UPS két teherszállító repülőgépe a köd miatt egy órán át várakozott a légtérben, de nem tudtak leszállni, ezért Bécsben landoltak. A köd délelőtt tíz óra után oszlott fel, a köd miatt az ilyenkor szokásos alacsony forgalomnak köszönhetően tíznél kevesebb járatot érintett a leállás.