Nyárra lezárul, kik indulnak a 2014-es választásokon a Fideszből

Vágólapra másolva!
Júniusig kiderül, hogy kik indulnak a következő választásokon a Fideszből - írja a csütörtöki Magyar Nemzet. Áprilisra a jelöltek listája is összeáll, ez nagy vonalakban egyezhet az indulók névsorával.
Vágólapra másolva!

Áprilisig tehetnek javaslatot a Fidesz választókerületi tanácsai a 2014-es választások jelöltjeire, és a javaslatok lezárása után a párt választmánya, illetve elnöksége júniusig rendezné a vitás jelölésekkel kapcsolatos ügyeket - írja a Magyar Nemzet a csütörtöki számában a Fidesz keddi tanácskozásának egyik résztvevőjére hivatkozva. A forrás úgy fogalmazott a lapban: "a jelenlegi listák egyelőre csak esélyeket jelentenek, igaz, ezek kifejezetten jó esélyek". A Magyar Nemzet szerint az elmúlt hónapokban folyamatossá váltak az egyeztetések a témában a Fideszen belül.

A Magyar Nemzetnek a Népszabadság szerdai számában megjelent információkra reagálva a KDNP egyik vezető politikusa azt mondta: "fel sem merült, hogy ne lenne önálló országgyűlési képviselőcsoportunk a jövőben is".

2014-től összeférhetetlen lesz a képviselői és a polgármesteri poszt, így a Fidesz-KDNP 263 fős frakciójának kétharmada választás elé kerül. Jelenleg Kósa Lajos, Pokorni Zoltán, Lázár János és Rogán Antal is egyszerre tölt be képviselői és polgármesteri posztot.