Munkát ajánlott a miskolci alpolgármester az éhségmenet elindítójának

Vágólapra másolva!
Kertészi munkát ajánlott Zsiga Marcell miskolci alpolgármester az éhségmenet egyik szervezőjének pénteken, miután Tóth Imre megjelent a miskolci közgyűlés ülésén.
Vágólapra másolva!

Zsiga Marcell, Miskolc fideszes alpolgármestere állást kínált Tóth Imrének, annak a munkanélküli férfinak, aki február elején Miskolcról Budapestre vezette az úgynevezett éhségmenetet. Zsiga Marcell közleményében azt írta: csütörtökön Miskolc közgyűlésének ülését "az MSZP által szervezett közjáték zavarta meg, ismét meneteltették Tóth Imre urat, ezúttal nem hóban-fagyban, hanem csak a városi közgyűlésre".

"Az elkeseredett Tóth urat négyszemközti beszélgetésre invitáltam. Tóth úr a beszélgetés során elmondta, hogy korábbi munkájából a Gyurcsány-korszak idején, Káli Sándor polgármestersége alatt 2010 márciusában 'számolt le', ezért ismételten felszólítjuk az MSZP-t, hogy saját kicsinyes politikai ügyleteikbe legalább azokat a nehéz sorsú embertársainkat ne keverjék bele, akiket ők hagytak munka nélkül" - fogalmaz közleményében Zsiga Marcell.

A politikus azt is közölte, hogy Tóth Imre eredeti hivatása kertész. Mivel a Miskolci Városgazda Kft.-nél jelenleg is van betöltetlen kertészi pozíció, ezért Tóthnak - alkalmassága esetén - munkát kínálnak a jövő héttől.

A Munkát, kenyeret tiltakozó menet február 6-án indult el Miskolcról, és 13-án ért a Parlamenthez. A szervezők azt mondták, hogy akciójukkal három dolgot szeretnének elérni: munkát, kenyeret és a megélhetéshez elég bért. Hozzátették, hogy a reményükkel együtt a türelmük is elfogyott, ezért így akarták felhívni a parlamenti döntéshozók figyelmét a hétköznapok gondjaira.