A házasság előtti szex ellen küzd a Magyar Családtudományi Társaság

Vágólapra másolva!
Káros jelenségnek tartja a házasság előtti szexuális kapcsolatokat, az élettársi kapcsolatokat és a nem heteroszexuális viszonyokat a pénteken megalakult Magyar Családtudományi Társaság. A társaság szerint a média is változtatásra szorul, mert az általa sugallt emberkép botrányosan primitív.
Vágólapra másolva!

"A nemiség, a párkapcsolatok, a házasság és a család témakörben még mindig igen sok a káros és nem igaz nézet szinte az egész társadalomban, és ezen változtatni érdemes" - többek között ez áll a pénteken megalakult Magyar Családtudományi Társaság küldetésnyilatkozat-tervezetében, amelyről a Népszabadság számol be.

A társaság káros jelenségnek egyebek mellett a házasság előtti szexuális kapcsolatokat, az élettársi kapcsolatokat és a nem heteroszexuális viszonyokat tartja. A pénteken ellenszavazat nélkül elfogadott alapszabályuk szerint etikai, szociológiai, pszichológiai és egészségügyi érvek szólnak amellett, hogy a házasság előtti szexuális élet és az élettársi kapcsolat helyett a házasságot kell ajánlani, mint megvalósítandó célt. Hangsúlyozzák, hogy az erkölcsi értelemben definiált egészséges család az egy férfi és egy nő házasságán alapuló szeretetközösség, amelynek tagjai a feleség, a férj és az esetleges gyermekeik, beleértve a fogadott és mostohagyermekeket is.

Az alapszabály szerint az emberi életet a fogantatástól kezdve a természetes halálig tisztelni kell. Ezért olyan családtervezési módszereket ajánlanak, amelyek sem az anya, sem a születendő gyermek egészségét vagy életét nem veszélyeztetik.

A társaság "küldetésnyilatkozat"-tervezetében az áll, hogy a média is változatásra szorul, mert az általa sugallt emberkép botrányosan primitív, hazug, káros és kultúraellenes. Azért, mert a felelősségteljes párkapcsolatok és a majdani házasságra történő felkészítés helyett egyéjszakás kalandokra, szingli, mingli, biszexuális és poligám életmódra buzdítanak, miközben a hűséget és a házasságot elavultnak, egészségtelennek, sőt néha nevetségesnek tüntetik fel.

"Magyarországon a házasság, a párkapcsolatok válságban vannak. 42 százalékos a válási arány, több tízezer abortuszt hajtanak végre évente, a fiatal lányok hetven százaléka HPV-fertőzött, demográfiai katasztrófa fenyeget" - sorolta az egyesület és a most létrejött társaság vezetője, Balásházy Imre.

Balásházy szerint a társaság a Magyar Tudományos Akadémia támogatását is élvezi, öt akadémikust kértek fel védnökségre, és négyen már vállalták is a feladatot. Az alakuló ülésre a Nemzeti Erőforrás Minisztérium háttérintézményeként működő Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézetben került sor. Tóth Tibor, az intézet főigazgatója szoros együttműködést ígért.

A melegek érdekvédelmével foglalkozó Magyar LMBT Szövetség szerint homofób, kirekesztő nézeteket tudományos programként népszerűsíteni kívánó szervezet jött létre. Különösen aggasztónak tartják, hogy a szervezet létrehozása fölött állami szervek és vezetőik bábáskodtak - írja szombati számában a Népszabadság.