Olasz diszkókban árulták a modelleket

Vágólapra másolva!
A résztvevők szerint valóságos húspiacként üzemeltek R. Lajos szépségguru szépségversenyei, akit két nappal ezelőtt tartóztattak le kerítésért. A Blikk úgy tudja, hogy az Olaszországba szervezett táborok idején luxusdiszkókban válogathattak tehetős üzletemberek a magyar modellek közül.
Vágólapra másolva!

A Blikknek egy szépségverseny-résztvevő mesélt arról, hogyan is zajlottak a szépségversenyen részt vevőknek szervezett táborok. Elmondta, hogy egy luxusdiszkóban léptek fel, ahol a színpadon gyakorolták a helyes mozgást, közben öltönyös férfiak lesték őket. Azt est további részében a vendégekkel kellett beszélgetniük.

Az egyik felkészítő táborban járt modell elmondta a Blikknek azt is, hogy néhány lány eltűnt a szállodából néhány napra. Ők később azt mondták, hogy különmunkán voltak. A Blikknek a letartóztatott férfi lányai azt mondták, hogy hisznek apjuk ártatlanságában, biztos, hogy csak valaki be akarja feketíteni a nevét.

Üzletszerű kerítés, valamint 18. életévét be nem töltő személy sérelmére elkövetett kerítés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egy budapesti férfi ellen - közölte a hatóság csütörtökön a rendőrség honlapján. Az MTI-nek rendőrségi forrásból megerősítették azt a sajtóinformációt, hogy a férfi - akit csak R. L. monogrammal említ az NNI közleménye - országszerte ismert szépségverseny-szervező. A Hír24 R. Lajosként említi a férfit, aki a lap információi szerint a Miss Hungary, a Miss Bikini, a Supersexy és a Fashion és Face szervezője, és évek óta színpadra vitte a Miss Tini Hungaryt. R. Lajos Facebook-oldalán a legfrissebb, február 12-i bejegyzésben ízléses, erotikus tartalmú videofilm készítéséhez keresett természetes adottságokkal rendelkező modelleket.

A rendőrség közlése szerint a gyanúsított a megrendelőinek 2010 nyarától nőket - köztük több kiskorút - közvetített szexuális szolgáltatás nyújtása céljából Magyarországra, illetve külföldre, főként európai országokba. A szervezőtevékenységért az általa kiközvetített nők keresetének 20-25 százalékát kérte el, valamint egyes személyek esetében a további munkalehetőség feltételeként szabta meg, hogy azok vele szexuális kapcsolatot létesítsenek.