Annak ellenére, hogy testőrök nélkül, egymaga érkezett Orbán Viktor egy hajléktalanszállóra február elején, a terrorelhárítás munkatársai - nem látható módon ugyan -, de biztosították a kormányfő védelmét - közölte a belügyminiszter egy képviselői kérdésre adott válaszában.

A miniszterelnök lemondott a személyvédelem egyes elemeiről, amikor február elején felkereste az Aszódi úti hajléktalanszállót, a Terrorelhárítási Központ (TEK) azonban mindvégig, "operatív, külső szemlélő által nem felismerhető módon" biztosította Orbán Viktor védelmét - közölte egy képviselői kérdésre adott írásbeli válaszában Pintér Sándor belügyminiszter.

A miniszterelnök február 5-én, előzetes bejelentés nélkül tett látogatást az Aszódi úti hajléktalanszállón, ahol arra volt kíváncsi, hogy mennek a dolgok az új intézményben. Orbán a Volkswagen kisbuszát is maga vezette, testőrök nélkül.

Harangozó Tamás MSZP-s képviselő arról kérdezte a belügyminisztert, hogy a TEK valóban védelem nélkül hagyta-e a miniszterelnököt. Rákérdezett, hogy Orbán Viktor a személyvédelem mely elemeiről mondott le előzetesen, illetve hogy a terrorelhárítás előzetesen felmérte-e a látogatás helyszínét, és folytatott-e egyeztetést a létesítmény üzemeltetőivel.

Pintér Sándor azt mondta, az erre vonatkozó kormányrendelet lehetővé teszi, hogy a miniszterelnök magánprogramjain lemondjon a személyvédelem egyes elemeiről. Orbán Viktor ezt meg is tette, és bár az erről szóló lemondó nyilatkozat nem nyilvános adat, a TEK annak megtekintését előre egyeztetett időpontban biztosítja a szocialista képviselőnek.