Biofű miatt zártak be boltokat Mátészalkán

Vágólapra másolva!
A rendőrök szerint a lefoglalt, és 18 éven aluliaknak is árult termékek kábítószernek minősülő összetevőket tartalmaznak.
Vágólapra másolva!

Kábítószerrel való visszaélés miatt indult nyomozás két mátészalkai üzlettulajdonos ellen, akiknek a boltjaiban kábítószernek minősülő növényi származékokat találtak - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Fedor Rita elmondta: a nyomozás eddigi adatai szerint az aromaterápiás füstölőanyagokat árusító, Álomkert és Varázskert elnevezésű üzletekben "biofűként" kínált növényi származékok tiltólistán szereplő, kábítószernek minősülő összetevőket tartalmaznak. Az elárusítóhelyeken tartott házkutatáskor a rendőrök lefoglaltak olyan növényi származékokat is, amelyek kábítószernek minősülnek, vagy kábítószert tartalmazhatnak - ismertette a főhadnagy.

A rendőrség kezdeményezte az üzletek bezárását az illetékes önkormányzatnál, a két tulajdonos ellen pedig - akik a rendelkezésre álló adatok szerint 18 éven aluliakat is kiszolgáltak - kábítószerrel való visszaélés bűncselekmény elkövetése miatt indult nyomozás - tette hozzá a szóvivő.