Medián: A Jobbik megelőzte az MSZP-t

Vona Gábor, Jobbik, évnyitó rendezvény
Vágólapra másolva!
Négy magyarból három, de a Fidesz szavazók egyharmada is úgy gondolja, hogy az országban rossz irányba mennek a dolgok. A Medián felmérése szerint a Fidesz biztosan vezet, de februárban második a Jobbik volt, a Demokratikus Koalíció pedig nem jutna be a parlamentbe.
Vágólapra másolva!

A biztos szavazók 24 százaléka gondolta úgy februárban, hogy ha most lennének a választások, a Jobbikra voksolna. Ez két százalékkal több, mint azok aránya, akik az MSZP-re szavaznának - derült ki Medián felméréséből.

A HVG beszámolója szerint a kutatás azt mutatta, hogy az elmúlt hónapban a Jobbik és az LMP támogatottsága erősödött számottevően (utóbbit a biztos voksolók 8, a teljes népesség 6 százaléka választaná). A Fidesz tábora is csökkent valamelyest: ez most a teljes lakosság 25, a biztos szavazók 40 százaléka. A felmérés szerint a Demokratikus Koalíció februárban nem jutott volna be a parlamentbe, mert a szavazók között is csak négy százalékot ért volna el.

A Medián szerint a múlt hónapban a lakosság 43 százaléka ment volna el szavazni, a szavazásra jogosultak 38 százaléka pedig azt mondta: egyik jelenlegi pártot sem támogatná. Négy magyarból három, és minden harmadik Fidesz-szavazó is úgy gondolja, az országban "rossz irányba mennek a dolgok".