Megsemmisíthették a 2006-os rendőrségi videókat

Vágólapra másolva!
Völgyesi Miklós nyugalmazott bíró szerint eltüntettek több olyan, 2006. október 23-án készített rendőrségi felvételt, melyek a törvénysértéseket bizonyították volna. Völgyesi szerint a rendőrök olyan sok lőszert használtak, hogy a készleteiket a honvédségnek kellett feltöltenie.
Vágólapra másolva!

Készített felvételeket a rendőrség 2006 őszén a brutális őrizetbe vételekről, azonban ezeket feltehetően még a kormányváltás előtt eltüntették, megsemmisítették, mivel a kirívó törvénytelenségeket bizonyították volna - mondta a Magyar Nemzetnek Völgyesi Miklós nyugalmazott büntetőbíró, aki tavaly terrorcselekmény gyanújával tett büntetőfeljelentést a 2006. őszi rendőri erőszak miatt.

Völgyesi - aki közreműködött a Balsai-jelentés elkészítésében - a lapnak azt mondta, a rendőrök olyan sok lőszert használtak fel a polgári lakosság megfélemlítésére 2006. október 23-án, hogy a készleteiket a honvédségnek kellett feltöltenie.

Völgyesi feljelentéskiegészítést nyújt be a most nyilvánosságra került felvételek miatt a terrorcselekmény gyanújával tett büntetőfeljelentéshez. A Hír Televízió pénteki Célpont című műsora ugyanis két olyan rendőrt kutatott fel, aki a 2006. október 23-ai nemzeti ünnepen a megemlékezőkre lövöldözött. Egyikükről egy rendőrségi felvételt is bemutattak, amelyen az látható, hogy rálő az őt fényképező emberre.

Kádár András, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke szerint a Célpont-ban közzétett felvételek a rendőri vezetők büntetőjogi felelősségét vetik fel - írja hétfői számában a Magyar Nemzet.