Újabb eljárások indulhatnak a Zrínyin

Vágólapra másolva!
A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem gazdasági igazgatóságán több vezető beosztású személy esetében felmerült a bűncselekmény gyanúja - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Több egykori egyetemi vezetőt is érintenek a Honvédelmi Minisztérium átvilágítása alapján elindult, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem korrupciógyanús ügyeivel kapcsolatos nyomozások - tudta meg pontosan meg nem nevezett forrásból a Magyar Nemzet.

A napilap a hétfői számában azt írta, hogy információik szerint a nyomozók eljutottak az egyetem volt gazdasági igazgatóságáig, ahol több volt vezető beosztású személy esetében felmerült a bűncselekmény gyanúja. A lap úgy tudja, a korrupciós ügyek egy részében érintett lehet egy volt civil közalkalmazott osztályvezető és két alezredes is, aki az egyetem gazdasági igazgatóságán dolgozott.

Nagy Kálmán ezredes, az intézmény volt kancellárja és hat másik személy ellen a napokban emeltek vádat - emlékeztet a lap. Az ügyészségi gyanú szerint a ZMNE olyan, nyolcmillió forintos szociológiai kutatásra kötött szerződést, amelynek elvégzését névlegesen a pesterzsébeti piacon grillcsirkét árusító vállalkozó jegyezte.

A Hvg.hu szerint az egyetem azzal az UW Team Kft.-vel kötött szerződést, amely a honlapja szerint vagyonvédelem és biztonságtechnikai képzés mellett biztonsági tanácsadással, audittal, veszély- és kockázatelemzéssel, tanulmányok készítésével is foglalkozik. Az UW-Team Kft. 2010 februárjában adta tovább a munkát a pesterzsébeti piacon grillcsirkét árusító vállalkozónak, aki a vád szerint ezt nem végezte el.

Nagy Kálmán ellen sikkasztás, rajta kívül egy fő ellen pedig sikkasztásban való bűnsegédlet bűntette, illetve egy személy ellen jelentős értékre elkövetett hanyag kezelés vétsége a vád.