580 milliót bukott a MÁV egy költöztetésen

Vágólapra másolva!
Feljelentést tett a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, mert szerinte 580 millió forintos kár érhette a MÁV-ot egy meghiúsult kormányzatinegyed-beruházás miatt - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Hűtlen kezelés, sikkasztás és adócsalás gyanújával ismeretlen elkövető ellen tett büntetőfeljelentést a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a legfőbb ügyésznél a MÁV karbantartó bázisának áthelyezése miatt - értesült a Magyar Nemzet.

A Kehi szerint 580 millió forintos kár érhette a MÁV-ot a hamvába holt kormányzatinegyed-beruházás kapcsán, amikor elköltöztették karbantartó bázisukat a Nyugati pályaudvar mögötti területről. A Magyar Nemzet állítása szerint a kivitelezéssel egy MSZP-közeli céget bíztak meg, amelynek valós munkavégzés nélkül fizettek ki több százmillió forintot.

A lap szerint a MSZP-közeliséget bizonyítja az, hogy a kivitelező cég, a Balo Kft. egyik tulajdonosa és ügyvezetője az egykori MSZP-s Hámori Csaba, illetve az is, hogy egy lap birtokába került dokumentum szerint a társaság az MSZP korábbi, Köztársaság téri székházában volt elérhető.