Újabb Békemenet indul március 15-én a Kossuth térre

A menet tagjai a Magyar Tudományos Akadémia elől indulnak, és a Parlament előtti központi rendezvényre vonulnak át, ahol Orbán Viktor fog beszédet mondani.

Március 15-én újabb Békemenet indul a Kossuth térre - jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján Bayer Zsolt újságíró, a Békemenet Magyarországért Egyesület egyik alapítója. A menet tagjai a Magyar Tudományos Akadémia elől indulnak, és a Parlament előtt tartandó központi rendezvényre vonulnak át. Bayer Zsolt hozzátette: azokat hívják, akik január 21-én részt vettek az első Békemeneten, és azt kérte, hogy "hozzanak magukkal még egy embert".

A publicista közölte, hogy több ezren érkeznek Lengyelországból a március 15-i ünnepségekre. A budai Várból induló lengyel szimpatizánsokat a Széchenyi téren megvárják, és együtt vonulnak majd a Kossuth térre, hogy meghallgassák Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédét.

Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, az újabb Békemenet másik szervezője a keddi sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy egy "körül nem írható gazdasági, pénzügyi hatalom" próbálja megnyirbálni Magyarország szabadságjogait. A lengyel szimpatizánsokra utalva hozzátette: reményei szerint a Békemenet szellemisége "kilép a Kárpát-medencéből, és európai üggyé válik".

Az első Békemenetet január 21-én tartották Budapesten, a tömeg a Hősök teréről vonult a Kossuth térre, hogy támogatásáról biztosítsa az Orbán-kormányt. A Belügyminisztérium akkori közleménye szerint a rendezvényen csaknem négyszázezren vettek részt. Orbán Viktor akkor videóüzenetben köszönte meg a Békemenet Magyarországért megmozdulás résztvevőinek, hogy kiálltak Magyarország mellett.

Idén nem a Nemzeti Múzeum előtt, hanem a Kossuth téri állami ünnepségen fog beszédet mondani Orbán Viktor március 15-én.

KAPCSOLÓDÓ CIKK