22 milliós gyorssegélyt kér a Radnóti gimnázium a szülőktől

Vágólapra másolva!
Levélben kéri a szülők segítségét az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola igazgatója, mert a költségvetési elvonások miatt 22 millió forinttal kevesebb pénz jut az iskolának idén. Ezt a hiány azonban nem tudják kigazdálkodni, így a szülőktől várnak pénzügyi segítséget.
Vágólapra másolva!

Az iskola "váratlanul kétségbeejtővé vált" pénzügyi helyzete miatt írt levelet a szülőknek Tomcsányi Péter, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola igazgatója. A levélben az igazgató a tehetősebb szülőket és ismerőseiket kéri arra, hogy pénzadománnyal segítsék az iskolát.

A levél szerint ugyanis az állami költségvetés 2,7 milliárd forintot vont el az iskola fenntartójától, az Eötvös Loránd Tudományegyetemtől, és emiatt az egyetem 2012 januárjától az iskolára terhelte a közüzemi díjak felét, 22 millió forintot. Az igazgató szerint az iskolát eddig is csak szűkösen tudták fenntartani, a mostani 22 milliós teher "azonban képtelen helyzetbe hozta intézményünket".

Mivel a tanév közben nem oldható meg semmiféle átszervezés azért, hogy a közüzemi díjakat fedezni lehessen, az igazgató 22 millió forintos gyorssegélyt kér az szülőktől. "Úgy gondoljuk, lehetnek ismerősei, akik helyzetüknél fogva megtehetik, hogy az ország második legeredményesebb tehetséggondozó iskolájának egyszeri, nagyobb összegű támogatást adjanak" - írja Tomcsányi. Hozzátette azt is, ez biztosíthatná, hogy diákok ne szakadjanak el a minőségi oktatástól.

Az iskola vezetősége szülői értekezletet is összehívott, ahol a kialakult helyzetről és a támogatás módjairól fognak tájékoztatást adni.