Avartűzben életveszélyesen megsérült egy férfi Nyíregyházán

Vágólapra másolva!
A férfi tisztázatlan okok miatt bement az égő bokrok közé. Szabolcsban szombaton kora délutánig negyven avartűzhöz riasztották a tűzoltókat.
Vágólapra másolva!

Avartűzben életveszélyesen megsérült egy férfi Nyíregyházán szombaton - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes tisztje az MTI-vel. Tóth János tűzoltó hadnagy elmondta: a férfi testfelületének mintegy nyolcvan százaléka megégett, mentőhelikopterrel szállították az egyik budapesti kórházba.

A tűz Nyíregyháza borbányai városrészén, a Pásztor utcában, a lakóházaktól távolabb pusztított, ahol az aljnövényzet gyulladt ki. A közelben lakó férfi eddig még nem tisztázott körülmények között a lángok közé esett, és mire a rokona kihúzta, súlyosan megégett. A tüzet végül a tűzoltók fékezték meg.

Szombaton reggel 7 óra és 15:30 között negyven avartűzhöz riasztották a térség tűzoltóit - mondta a szabolcsi katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese. A tüzek szinte mindegyike emberi felelőtlenség miatt keletkezett, eldobott égő cigarettavégektől vagy nyílt láng szabadtéri, szabálytalan használatától. A nyíregyházi eseten kívül szerencsére másutt nem történt személyi sérülés - tette hozzá Tóth János hadnagy.