Vágólapra másolva!
A száraz és szeles időjárás miatt az egész országban tűzgyújtási tilalom lép életbe vasárnaptól. Az erdők és fasorok kétszáz méteres körzetében tilos tüzet rakni.
Vágólapra másolva!

Vasárnaptól általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, a tilalom visszavonásig érvényes. A minisztérium közleménye szerint a száraz és szeles időjárás miatt Magyarország erdeiben fokozott tűzveszély alakult ki, ezért az erdőkben, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belül tilos tüzet gyújtani. A tilalom kiterjed a kijelölt tűzrakó helyekre, a közút és vasút menti fasorokra, valamint a parlag- és gazégetésre is.

A miniszter a közleményben felhívta a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy az égő cigarettát ne dobják el, mert ez fokozott tűzveszéllyel jár. A kiszáradt árokparton, a vasúti töltések mellett keletkező tüzek sok esetben közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek. Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható.