Három cigarettacsempész akadt fenn a röszkei ellenőrzésen

2012.03.11. 15:24

Két kamionban és egy személyautóban is szerb zárjegyes cigarettára bukkantak a vámosok a röszkei határállomáson. Összesen több mint 14 500 doboz cigarettát foglaltak le.

Három járműben elrejtve összesen több mint 14 500 doboz csempészett cigarettát találtak a pénzügyőrök Röszkénél, a lefoglalt dohányáru értéke mintegy 14 millió forint - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága vasárnap az MTI-vel.

Először egy, okmányai szerint üresen Hollandiába tartó hűtőkamiont ellenőriztek röntgenberendezéssel. A pénzügyőrök a felvételeken eltérő sűrűségű foltokra figyeltek fel a jármű mennyezetén. A tüzetes ellenőrzés során egy házilag barkácsolt rejtekhelyből kétezer doboz szerb adójeggyel ellátott cigaretta került elő.

Néhány órával később egy Szerbiából Németországba tartó, fagyasztott szedret szállító kamion szigorított vizsgálata során találtak összesen 10 ezer doboz különböző márkájú, szerb adójegyes cigarettát. Lebukott az a szerb férfi is, aki házilag átalakított személygépkocsija dupla alvázában próbált meg Magyarországra csempészni 2678 doboz különböző márkájú szerb cigarettát.

A pénzügyőrök a három illegális szállítmányt, valamint az átalakított járműveket lefoglalták, a sofőrök ellen adóbevételt jelentős mértékben csökkentő költségvetési csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.