A Szent László Kórházban lesz a börtönkórház

Vágólapra másolva!
A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint a büntetés-végrehajtási egészségügyi létesítményt a Szent László Kórház területén hozzák létre.
Vágólapra másolva!

A kormány rábólintott arra, hogy a Szent László Kórház területén hozzanak létre egységes intézményt a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet, a tököli Büntetés-végrehajtás Központi Kórház és a Szegedi Fegyház és Börtön krónikus utókezelő részlegének. A Magyar Közlönyben olvasható kormányrendelet szerint Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter 2013. december végéig kapott időt arra, hogy a szükséges területrészt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága vagyonkezelésébe adja.

A kormány felkérte Német Lászlóné nemzeti fejlesztési minisztert is, hogy Réthelyi Miklóssal 2012 végéig vizsgálja meg, hogy a büntetés-végrehajtási egészségügyi létesítmény megvalósításának forrásául szolgálhat-e két fővárosi, állami tulajdonban lévő, egykor egészségügyi célra használt ingatlan: a Budakeszi úti volt BM Szanatórium és a Városligeti fasori volt BM Központi Kórház.