Négy évvel tovább maradhat börtönben a társa száját összevarró elítélt

Vágólapra másolva!
Több mint négy év börtönre ítélték azt az elítéltet, aki januárban összevarrta cellatársa száját. A fiatalkorú elítélt enyhítésért fellebbezett a gyorsított eljárásban megszületett első fokú ítélet ellen.
Vágólapra másolva!

Négy év három hónap börtönt kapott első fokon az a férfi, aki január végén megkínozta előzetesben lévő cellatársát a kaposvári börtönben - írja a Sonline.hu Somogy megyei hírportál.

A fiatalkorú elítélt, aki másik börtönbe való átszállításra várt, előbb összeverte társát, majd száját tűvel és cérnával három öltéssel összevarrta, hátára pengével feliratot karcolt, bal lábát tollal összeszurkálta, jobb lábát összevagdosta, és megfenyegette, hogy eszik a húsából.

A kegyetlenkedőnek bűntársa is volt, akitől a cérnát és a tűt kapta, és ő fogta le az áldozatot. Őt három év börtönre ítélték.

A két férfit gyorsított eljárásban állították bíróság elé különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés miatt. A nem jogerős ítélet ellen az elsőrendű vádlott enyhítésért, a másodrendű felmentésért fellebbezett.