Megasztárosokkal hangol Orbán március 15-én

Vágólapra másolva!
A Nemzeti dal áthangszerelt verziójával izzítja majd a Kossuth téri ünneplőket Tóth Gabi, Kökény Attila, Dolhai Attila és Bársony Bálint, ők vezetik fel a miniszterelnök beszédét. Délután több tömegdemonstráció is lesz a fővárosban, lengyel szimpatizánsokat vár a Békemenet nevű szervezet, a Milla tüntetésén pedig alternatív köztársasági elnökké nevezik ki Dopemant. Deutsch Tamás Békéscsabán, Lázár János Hódmezővásárhelyen ünnepel.
Vágólapra másolva!

Reggel nyolc órakor zászlófelvonással kezdődik a március 15-ei állami ünnepségsorozat csütörtökön a Parlament előtt, a Kossuth Lajos téren, innen lovas huszárok felvezetésével ünnepi menet indul a Múzeumkertbe, ahol kilenc órakor beszédet mond Tarlós István főpolgármester, és fellép például a Honvéd Táncegyüttes.

A Múzeumkertből a lovas huszárok a várba mennek tovább, ott 11 órától délutánig lesznek politikamentes programok - néptánctanulás, szerepjátékok. A várban lévő múzeumokba ingyenes lesz a belépés, így a Nemzeti Galériában meg lehet nézni az alaptörvényt köszöntő Hősök, királyok, szentek című kiállítást is.

Forrás: MTI/Kovács Tamás
Ilyen huszárok vezetik majd a menetet

Reggel kilenc és délután két óra között újra megrendezik a Nyitott Parlament nevű programot, amelynek ideje alatt előzetes regisztráció nélkül látogatható az Országház épülete.