Zengett a "Viktor Orbán"

Március 15-i ünnepségek, Orbán lengyeljei a Várba érkeznek
Vágólapra másolva!
Egész Budapest felbolydult március 15-én: már kora reggel többszáz lengyel érkezett a Nyugatiba, akik aztán végigjárták az egész várost, és támogatták Orbán Viktor. Orbán a Kossuth téren beszélt, a Milla a Szabad sajtó úton, a Vármegyések a Jégbüfé előtt ácsoltak színpadot, este pedig petárdákat és füstbombákat robbantgattak a Bankcenterben. Videóösszefoglalóink a mozgalmas ünnepről.
Vágólapra másolva!

Az [origo]-nak többen azt mondták, hogy a lengyelországi Wroclawból már tegnap buszokkal érkeztek tüntetők, akik itt a pályaudvaron csatlakoznak Krakkóból, Varsóból érkező társaikhoz. A várakozók közül többen is Orbán Viktort méltatták, és azt mondták, azért jöttek, hogy őt támogassák, mert szerintük bátor harcot folytat az EU ellen, és Lengyelországnak is hasonló harcot kellene folytatnia.


szólj hozzá: Megérkeztek a lengyelek

A Nyugati pályaudvarról a Nemzeti Múzeumhoz érkeztek a lengyel szimpatizánsok, akik folyamatosan azt skandálták, hogy "Viktor Orbán".


szólj hozzá: Viktor Orbán!

A Múzeumkertben tudósítóink arról kérdezgették a lengyel szimpatizánsokat, hogy beszélnek-e magyarul. Tudósítóink inkább lengyelekkel találkoztak a Múzeumkertben, a legtöbben nem beszéltek magyarul. Voltak olyan magyar szimpatizánsok, akik azt mondták, szomorúnak tartják, hogy több lengyel ment el a Múzeumkertbe, mint magyar.


szólj hozzá: Lengyelbe öltözött a Múzeum

Tarlós István fogadta a hazánkba érkező lengyel ünneplőket. A főpolgármester szerint Európának erős Magyarországra van szüksége, Magyarországnak pedig erős Európára. Tomasz Sakiewicz, a Gazeta Polska főszerkesztője szerint Magyarország a lehető legjobb alapokat már lefektette. Ez a fundamentum a keresztény kultúra. Tarlós úgy vélte: lehet a regnáló hatalmat szeretni vagy nem szeretni, de a nemzet tagjaként a nemzetet nem szeretni vagy annak ártani bűn, súlyos hiba.

A Budai Várban gyülekeztek a Békemenethez csatlakozók, magyarok, lengyelek vegyesen. Van, aki Svédországból érkezett, szerinte "az EU egy kicsit trágya, magyarul kifejezve szar". És érkeztek családdal, huszárok és Audik közé a közös ünneplésre, ami kiváló alkalom arra, hogy együtt lehessen megélni, amit a történelem ránkhagyott. Aztán indulás a Békemenettel a Kossuth térre.

Kétoldalú táblával érkeztek a XVIII. kerületből a Budai Várba. Nem ismerik személyesen Orbán Viktorral, de szeretnék. De így is olyan, mintha köztünk lenne.


szólj hozzá: Olyan, mintha köztünk lenne

Az akadémia előtt a Széchenyi téren tapssal köszöntötték a lengyel zászlókkal érkezőket. Vivát Polskára Vivát Orbán a válasz.


szólj hozzá: Vivát Orbán

A legfontosabb, hogy a lengyelekkel együtt vagyunk, olyan klassz srácok, hogy kiállnak mellettünk - székesfehérvári családfő a Békemenetről.


szólj hozzá: Klassz srácok, hogy kiállnak

A kettős beszéd ellen szólt az egyik kormánypárti tüntető. Később inkább kettős mércére módosított. Mert vannak országok, amelyekben rosszabb a helyzet.


szólj hozzá: Kettős beszéd és kettős mérce

A miniszterelnöki beszédre érkezett magyarok örülnek a lengyel vendégeknek. Történelmi kapcsolatokat emlegetnek. Meg a szocialistákat és a liberális sajtót, no meg az EU-t is kicsit.


szólj hozzá: Lengyel, magyar barátság

Így telt meg a Kossuth tér.


szólj hozzá: Kossuth tér

Hosszú tapssal fogadta a tömeg Orbán Viktor miniszterelnök Kossuth téri beszédét, amelyet megnézhetnek itt.

http://www.ustream.tv/embed/recorded/21121069

Nagy volt a tömeg az Egymillióan a magyar sajtószabadságért-csoport tüntetésén az Erzsébet hídnál. Dopemant alternatív köztársasági elnöknek választották, szónokok sora váltotta egymást. Az egészet megnézhetik itt.

http://www.ustream.tv/embed/recorded/21120432

Nácik haza - skandálták a Millások a Hatvannégy vármegye mozgalom tőlük néhány méterre összegyűlt szimpatizánsainak, akik hivatalosan a magas adók ellen tüntettek a Ferenciek terén.


szólj hozzá: Nácik haza!

Rengeteg ember és rengeteg felszólaló, vármegyés ellentüntetők és rendőrsorfal. Összefoglaló az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport megmozdulásáról.


szólj hozzá: Millás tüntetés

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tüntetői vonulni kezdtek Budapesten, a Milla tüntetéséről, a Ferenciek teréről átmentek a Szabadság térre, bementek a Bankcenter nevű irodahézba, majd árpádsávos zászlót tűztek a Magyar Televízió 2009 óta üresen álló volt székházára. A Toroczkai László vezette hatvannégy vármegyések komoly rendőri kíséretet kaptak. 2006 szeptemberében ugyancsak Toroczkai hívására mentek tüntetők az akkor még működő Szabadság téri tévészékházhoz, megostromolták és el is foglalták azt. Az épületbe ezúttal nem jutottak be, igaz, nem is akartak.