Gárdaavatásra készülnek a Hősök terén

Vágólapra másolva!
A rendőrség úgy tudja, hogy szombaton tíz órától gárdistákat avatnak a Hősök terén. A BRFK szerint a rendezvényt a törvényes demonstráció lehetőségével visszaélve akarják megtartani.
Vágólapra másolva!

Egy magánszemély bejelentése alapján március 17-én 10 órától Budapest XIV. kerületében a Hősök terén gárdaavatásra kerül sor. A BRFK pénteki közleménye szerint "a jogsértő rendezvényt a gyülekezési jogról szóló törvény hatálya alá tartozó törvényes demonstráció lehetőségével visszaélve kívánják megtartani".

A BRFK közölte, hogy a rendőrség szabálysértés elkövetése esetén valamennyi rendelkezésére álló törvényes eszközt felhasznál a közrend, a közbiztonság helyreállítása érdekében.

Közölte továbbá, hogy ha jogsértő cselekmény elkövetését vagy arra való felhívást észlel, mások jogainak és szabadságának sérelmét tapasztalja, illetve a rendezvényen a résztvevők fegyveresen, illetőleg felfegyverkezve jelennek meg, úgy a rendezvényt feloszlatja. A BRFK sajtóügyeletese az [origo]-val annyit közölt, hogy megfelelő erőkkel készülnek a rendezvényre.