Több tucat férfi verekedett össze Sopronban

Vágólapra másolva!
Hét autó érkezett egy soproni kávézó kerthelyiségéhez, majd harminc-harmincöt férfi lépett elő és rátámadt az ott ülőkre. Szemtanúk leírása alapján a másodosztályú mérkőzés szurkolói verekedhettek össze a kávézóban.
Vágólapra másolva!

Tömegverekedéshez riasztották a rendőröket szombaton délután Sopronban - közölte a megyei rendőr-főkapitányság. Később kiderült, hogy nem tömegverekedésről volt szó, hanem a szemtanúk becslése szerint harminc-harmincöt férfi támadt jóval kevesebbre egy kávézó kerthelyiségében.

A megyei rendőrkapitányság szóvivője az [origo]-nak elmondta, hogy ketten sérültek meg súlyosan, egy ember pedig könnyebben. A kávézóban több tízezer forintos kár keletkezett.

A szemtanúk beszámolója szerint a soproni Lackner Kristóf utcában lévő kávézó kerthelyiségénél hét autó állt meg, s az azokból kiszálló harminc-harmincöt férfi az ott tartózkodókra támadt. A támadók zöld-fehér sálat viseltek, a megtámadottak pedig a helyi vasutassportklub szurkolói voltak, így vélhetően a fél négykor történt támadásnak köze lehet a szombati másodosztályú mérkőzéshez (SVSE-GYSEV-Goldschmitt a Győri ETO II ellen), amely négy órakor kezdődött.

A rendőrségi szóvivő szerint a támadók az esemény után nem vettek részt a mérkőzésen. A városi kapitányság csoportosan elkövetett garázdaság miatt indított eljárást az ügyben.