Vizsgálja az EB a magyar plázastopot

2012.03.17. 8:33

A plázastop-törvényt vizsgálja az Európai Bizottság a Népszabadság szerint. Az uniós testület azt tanulmányozza, hogy a jogszabály megfelel-e a letelepedés és a szolgáltatásnyújtás szabadságáról szóló irányelveknek.

Az Európai Bizottság vizsgálja a magyar plázastop-törvényt - írta szombati számában a Népszabadság. A lap szerint a testület azt tanulmányozza, hogy a jogszabály megfelel-e a letelepedés és a szolgáltatásnyújtás szabadságáról szóló EU-irányelveknek.

A bizottság nem tért ki a lap azon kérdésére, hogy pontosan milyen stádiumban van a vizsgálat. A Népszabadság szerint a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy az uniós hatóságok egyelőre tájékozódnak a jogszabályról, illetve a végrehajtás módjáról.

Az Országgyűlés tavaly december elején fogadta el az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvény módosítását. Ebben 2014 végéig moratóriumot hirdettek minden, 300 négyzetméternél nagyobb kereskedelmi létesítmény építésére. Felmentést a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium képviselőiből álló plázastop-bizottság adhat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK