Kivédhetetlennek nevezte a pilóta a dunakeszi repülőgép-balesetet

Vágólapra másolva!
A vádirat szerint a pilóta egy ember halálát okozta, amikor 2009 júliusában, a dunakeszi repülőnapon kisgépével egy hármas kötelék tagjaként ballonvadászatot hajtott végre, majd az akció végén elmulasztotta a körültekintést, nem vette figyelembe az időjárási körülményeket, és hirtelen lezuhant.
Vágólapra másolva!

Tagadta bűnösségét kedden a Dunakeszi Városi Bíróságon az a pilóta, akinek kisrepülőgépe 2009 júliusában a dunakeszi repülőnapon lezuhant, emiatt egy férfi meghalt, és egy kisfiú súlyosan megsérült. A büntetőper első tárgyalási napján P. András vádlott azt mondta: egy hirtelen jött széllökés miatt esett át, majd zuhant a földre a Zlin-142-es típusú kisrepülőgépe, a baleset kivédhetetlen volt.

A ma is aktív, egy fapados légitársaságnál dolgozó pilótát légi közlekedés halált okozó veszélyeztetésével vádolják. A vádirat szerint a férfi 2009. július 18-án a dunakeszi repülőtéren tartott repülőnapon kisgépével egy hármas kötelék tagjaként ballonvadászatot hajtott végre, majd az akció végén az "oszolj" parancsra a tőle elvárható körültekintést elmulasztva, az időjárási körülményeket figyelmen kívül hagyva hirtelen magasságot vesztett, majd lezuhant.