A Kopaszi-gáton lehet a Rio új helye

Vágólapra másolva!
Az Index úgy tudja, hogy a Zöld Pardon közelébe, a Kopaszi-gát telkén lévő korábbi jachtklubra kötöttek szerződést a tavaly ősszel bezárt budapesti Café del Rio szórakozóhely tulajdonosai. Ahogy az [origo] korábban megírta, az már eldőlt, hogy a Zöld Pardon a XI. kerületi Rákóczi híd lábánál nyit újra áprilisban.
Vágólapra másolva!

A Café del Rio tulajdonosai a Kopaszi-gát területén belül nyitnak a régi, bejáratott név alatt szórakozóhelyet- tudta meg az Index. A hírportál úgy értesült, hogy az új Riót az öböl mellett, a Hengermalom út magasságában fekvő épületbe telepítik.

A bérbe vett területen korábban jachtklub működött, ezért az öbölben úszó csónakkikötő is tartozik hozzá. Az épület kétszintes, de befogadóképessége így is csak töredéke a Rio régi ingatlanának - írja a portál.

Az Index a szerződéskötésről megkérdezte a portugál tulajdonost is, a nagy ingatlanberuházó cég, a Mota-Engil csoport képviselői azonban nem válaszoltak a Kopaszi-gátra vonatkozó tervekkel kapcsolatos kérdésekre.

Fotó: Magócsi Márton [origo]
A Zöld Pardon új helye

Ahogy az [origo] korábban megírta, a tavaly ősszel bezárt Zöld Pardon (ZP) a Rákóczi híd budai hídfőjénél nyit ki újra. A XI. kerületi önkormányzat múlt hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a ZP működtetői a múlt héten beadták a kérelmet az építési engedélyre. Az önkormányzatnál úgy számolnak, hogy ha minden rendben van, úgy április közepén, május elején nyithat a ZP.

A ZP üzemeltetőinek a nyitásig az építési engedélyen kívül rendezvénytartási engedélyt kell beszerezniük, valamint szakértők állapítják majd meg a zajhatárértéket. Az önkormányzat azért kérte külön eljáró hatóság - a kormányhivatal - közreműködését, mert el szeretnék kerülni az esetleges elfogultságot, hiszen azzal a céggel, amelyiktől bérlik a szórakozóhely üzemeltetői a területet, az önkormányzatnak közös tulajdona van.