Nem találják az állománygyűlésről eltűnt tűzoltóparancsnokot

2012.03.21. 15:35

Az MTI információi szerint a hatvani alezredes egy keddi megbeszélés közben hagyta ott társait, azóta nem tudnak róla semmit.

Eltűnt a hatvani tűzoltóság helyettes parancsnoka - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán. Futó János tűzoltó alezredes kedden fél tízkor távozott a hatvani tűzoltóság épületéből, és azóta ismeretlen helyen tartózkodik.

A hatvani rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében keresi a 45 éves férfit. Antal Erika, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője azt mondta, hogy az üggyel kapcsolatban hírzárlatot rendelt el a igazgatóság vezetősége. Az MTI más forrásból úgy értesült, hogy az alezredes a keddi állománygyűlésen egyszer csak felpattant a helyéről, elment a tűzoltóságról, azóta hiába keresi a családja. A Heol.hu munkatársának többen cáfolták azt a városszerte terjedő nézetet, hogy ingerülten távozott volna a laktanyából.

A parancsnokhelyettest a rendőrség polgárőrök, mezőőrök, közterület-felügyelők, tűzoltók és qvados speciális mentők bevonásával kutatják.

A Heol.hu tavaly júliusban készített interjút Futó Jánossal, amikor az megkapta a hatvani Pro Urbe díjat.