Virággal fogadták Orbán Viktort a tüntetők Münchenben

Vágólapra másolva!
"Viktor for victory" és "Viktor, veled vagyunk" feliratú táblákkal, illetve virággal fogadta nagyjából kétszáz tüntető Münchenben Orbán Viktort, aki Horst Seehofer bajor tartományi miniszterelnökkel tárgyalt. A magyar kormányfő szerint a német gazdaságnak jók a kilátásai, ami szerinte "jó hír a magyaroknak".
Vágólapra másolva!

A német és a magyar gazdaság lassan, de biztosan összenő - jelentette ki Orbán Viktor csütörtökön Münchenben. A magyar kormányfő Horst Seehofer bajor tartományi miniszterelnökkel tárgyalt, majd azt mondta: a német gazdaságnak jó kilátásai vannak, és "mivel Magyarország a gazdasági térképet nézve a délnémet ipari zónához tartozik", a magyaroknak ez jó hír.

A miniszterelnök azt mondta: a német vállalatok magyarországi jelenlétét vizsgálva nemcsak gyártelepeket és szerelőcsarnokokat látni, hanem fejlesztőmérnöki központokat, egyetemi tanszékeket és közös szakképzési iskolákat is. Orbán Viktor szerint a magyarok meríteni fognak a németek optimizmusából, és ha a Magyarországon megindult reformok is végbemennek, akkor mindennek egy "szép gazdasági teljesítmény" lesz a vége. Németország - azon belül is Bajorország - és Magyarország megerősödve fog kikerülni a gazdasági válságból - jelentette ki Orbán Viktor.

Horst Seehofer azt mondta, a tárgyaláson elsősorban gazdasági kérdések kerültek szóba, de téma volt például a Duna-menti együttműködés is, és nem volt olyan ügy, amellyel kapcsolatban ellentétes állásponton lettek volna Orbánnal. A bajor miniszterelnök, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke jelezte, elfogadta Orbán Viktor meghívását, így a közeljövőben Budapestre látogat. Ezt azzal is indokolta, hogy sok német vállalat - például az Audi - van jelen Magyarországon.

"Viktor for victory"

A Bajor Gazdasági Szövetség székháza előtt szimpátiatüntetők fogadták Orbán Viktort. A mintegy kétszáz szimpatizáns a kormányfő érkezésekor elénekelte a magyar Himnuszt, majd azt skandálták, hogy "Viktor, Viktor", és virágot adtak át a miniszterelnöknek, aki személyesen is üdvözölte őket.

Az Orbán Viktort magyar zászlókkal és például "Viktor for victory", "Hajrá, Magyarország" és "Viktor, veled vagyunk" feliratú táblákkal fogadták. A tüntetők nevében Czibulás Gábor azt mondta, azért jöttek, hogy üdvözöljék a kormányfőt, és az ellen is tiltakoznak, hogy a német nyomtatott sajtó "hadjáratot indított" Magyarország ellen. "Megmutatjuk a német médiumoknak, nem úgy van, ahogy ők állítják" - hangsúlyozta.