Álleolvasók lopták el egy 91 éves férfi pénzét

2012.03.26. 11:46

Az áramszolgáltató munkatársainak adták ki magukat tolvajok, és elvitték egy 91 éves csongrádi férfi pénzét. Egyiküket a rendőrség néhány óra alatt elfogta. A szolgáltató közölte, hogy évente egyszer olvassa le a mérőórákat, fizetni pedig csak csekken vagy postai átutalással lehet.

A Csongrád megyei rendőrség tájékoztatása szerint egy középkorú férfi szombaton azzal csöngetett be egy 91 éves, egyedül élő férfihoz, hogy az áramszolgáltató munkatársa, és mivel túlfizetése van, pénzt hozott vissza neki. Az idős férfi beengedte a lakásba a gyanúsítottat, aki ezután több konnektort is megvizsgált. Végül közölte, hogy 16 ezer forint jár vissza, kéri, hogy a sértett a nála lévő húszezer forintosból adjon vissza.

Amikor az idős férfi elővette a megtakarított pénzét, észrevette, hogy a leolvasónak társa is van. Igazolványt kért tőlük, erre az elkövetők egy sárga lapot meg is lebegtettek a férfi előtt, majd távoztak. Ezután vette észre az idős férfi, hogy amíg nem figyelt, ellopták az összes pénzét.

A rendőrség lopás miatt indított büntetőeljárást - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Tájékoztatásuk szerint a nyomozók néhány órán belül elfogtak egy negyvenéves helybeli férfit, aki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. Társát még keresik.

Az EDF Démász közleménye szerint a cég - a jogszabályoknak megfelelően - évente egyszer olvassa le a mérőórákat. Az óraállás rögzítését a DL Délalföldi Leolvasó Szolgáltató Kft. arcképes igazolvánnyal rendelkező munkatársai végzik, akik díjbeszedést nem végeznek. A villamosenergia-fogyasztás díját kizárólag postai csekken vagy banki átutalással lehet kiegyenlíteni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK