Augusztusban kapják meg a béremelést az orvosok

2012.03.26. 7:11

Az augusztusi fizetéssel kapják meg a béremelést az egészségügyi dolgozók - értesült a Népszabadság. A lap úgy tudja, hogy a szakdolgozóknál a legnagyobb emelés 25 ezer forint, a legkisebb ezer forint lehet.

Az egészségügyben dolgozók legkorábban az augusztusi fizetéssel juthatnak hozzá a kormány által ígért béremeléshez. A januártól visszamenőleg járó pénzt egy összegben kapják meg. Külön törvény készül arról, hogy havonta kit milyen többlet illet meg - értesült a Népszabadság.

A lap úgy tudja, hogy a szakdolgozók közül a legnagyobb emelés 25 115 forint, a legkisebb ezer forint lehet. Az érintettek mintegy 40 százaléka számíthat 20 ezer forint körüli összegre. A többiek zömmel tízezer és ennél kisebb emelésre számíthatnak.

Az egészségügyiek bérezéséről szóló jogszabálytervezetről hétfőn kezdődik egyeztetés az érdekvédők és az egészségügyért felelős államtitkárság között. Ha a javaslatot a parlament is jóváhagyja, az egészségügyben dolgozók - az orvosok és a szakdolgozók külön-külön - új bértáblát kaphatnak.

Szócska Miklós államtitkár csaknem egy hete jelentette be, hogy az orvosok 350 ezer forint bruttó - ügyeletek nélküli - alapbérig 65 820 forintos béremelésre számíthatnak. 350 ezer forint felett tízezer forintonként ötezerrel csökken az emelés, és akik 450 ezernél is többet keresnek, egységesen 10 ezer forintot kapnak. Az egyéb diplomás, de nem orvos szakembereknek egységesen bruttó 31 435 forint jut.

KAPCSOLÓDÓ CIKK