Újra szállítják az orvosi recepteket

2012.03.26. 19:29

Sikerült megállapodni az egyik szállítóval, így a megrendelést leadó orvosok keddtől újra megkaphatják az orvosspecifikus vényeket, az esetleges hiány elkerülése érdekében biankó vényeket is szállít az Országos Egészségbiztosítási Pénztár.

Az orvosok keddtől újra hozzájuthatnak orvosi vényekhez - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP). A Magyar Nemzet hétfői számában arról írt, hogy akadozik a vényellátás. Az OEP-nél a lapnak elmondták: az orvosi receptek március elsejétől történő beszerzésére közbeszerzési eljárást írtak ki. Két pályázó nyújtott be ajánlatot, de a szakértői vélemény alapján az egyiket érvénytelennek minősítették. Ez az ajánlattevő először előzetes vitarendezési kérelemmel, majd a Közbeszerzési Döntőbizottságnál (KDB) jogorvoslati kérelemmel élt az eljárás ellen.

Miután a vényellátásnak elengedhetetlen szerepe van a betegellátásban, az OEP "kiemelten fontos érdekre történő hivatkozással" azonnal kérte a szerződés megkötésének engedélyezését. Az EP hétfői közleménye szerint a döntőbizottság hétfői végzésében engedélyezte a szerződés megkötését, amelyet alá is írtak. A  szállító tájékoztatása alapján keddtől ismét szállítani kezdik az orvosspecifikus vényeket a megrendelést leadó orvosok részére. Ugyanakkor az esetleges vényhiány elkerülése érdekében az OEP - szükség szerint - vállalja biankó vények sürgős eljuttatását is az orvosokhoz - közölte az egészségbiztosító.