Kikérte magának Schmitt felesége a plágiumügyről szóló kérdést

2012.03.26. 16:41

Az államfő felesége szerint udvariatlanság meglepni a férjét érintő kérdésekkel, miközben jótékonysági rendezvényre megy.

 

 

Meglepődött az államfő felesége, majd a felvetésért udvariatlannak nevezte a Hír24.hu riporterét, aki arról kérdezte: számít-e arra, hogy a Schmitt Pál doktori dolgozatát vizsgáló bizottság megállapításai miatt férjének esetleg le kell mondania. Schmittné Makray Katalin egy muszlim jótékonysági eseményre érkezett egy budapesti szállodába, ott állította meg a riporter.

Schmitt Pál államfő doktori értekezéséről január elején a Hvg.hu azt írta, felveti a plágium gyanúját, hogy nagy része szinte szóról szóra megegyezik egy bolgár sportkutató 1987-es tanulmányának szövegével. Schmitt Pál 1992-ben a Testnevelési Egyetemen Az újkori olimpiai játékok programjának elemzése címmel adta be 215 oldalas disszertációját, és summa cum laude minősítéssel megkapta a doktori címet. A hír megjelenése óta újabb részekről állították, hogy egybeesnek más dolgozatok egyes részeivel.

 

 

A Testnevelési Egyetem jogutódjának számító Semmelweis Egyetem vizsgálóbizottságot hozott létre annak kiderítésére, megállnak-e az említett vádak. A testületnek szerdán kell nyilvánosságra hoznia értékelését.

KAPCSOLÓDÓ CIKK