59 birkát loptak el két tanyáról

Vágólapra másolva!
Összesen 35 birkát és 14 bárányt loptak el vasárnapra virradóra két Jász-Nagykun-Szolnok megyei tanyáról, a kár eléri a másfél millió forintot. A rendőrség hétfői közlése szerint vizsgálják, hogy van-e köze egymáshoz a két esetnek.
Vágólapra másolva!

Elloptak több mint félszáz juhot ismeretlenek Jász-Nagykun-Szolnok megye két településéről egyetlen éjszaka alatt - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn.

A rendőrség közlése szerint a vasárnapra virradóra történt lopások egyikét a Tiszasashoz tartozó sziki tanyavilág egyik bérelt ingatlanján követték el. Innen 10 bárányt és 20 kifejlett birkát tulajdonítottak el ismeretlen tettesek, az elsődleges becslések szerint mintegy 700 ezer forint kárt okozva az állatok tulajdonosának.

Még ugyanezen az éjszakán egy fegyvernek-örményesi tanyára is behatoltak ismeretlen tolvajok, akik 15 anyabirkát, 14 bárányt és egy vízszivattyút vittek magukkal. A zsákmány összértéke ezen a helyen megközelítette a 800 ezer forintot. A rendőrség a két ügyben indított eljárások során a cselekmények közötti kapcsolat lehetőségét is vizsgálja.