Megkezdődött a megismételt tárgyalás a mohácsi rajztanár perében

Vágólapra másolva!
Megkezdődött a pécsi városi bíróságon a kiskorú sérelmére elkövetett, szemérem elleni erőszakkal vádolt mohácsi rajztanár megismételt pere kedden. A férfit első fokon felmentették, de a döntést a másodfokú bíróság hatályon kívül helyezte.
Vágólapra másolva!

Nyilvános ülésen kezdődött, majd zárt tárgyaláson folytatódott a nemi erkölcs elleni és más bűncselekménnyel vádolt mohácsi rajztanár ügyének megismételt tárgyalása a Pécsi Városi Bíróságon kedden. Az ügyészség B. Mihályt a megismételt eljárásban kiskorú tanítványai sérelmére elkövetett, tizenöt rendbeli, szemérem elleni erőszakkal, megrontással, továbbá szerzői jogok megsértésével vádolja a számítógépén talált illegális szoftverek miatt.

A férfit a mohácsi Városi Bíróság tavaly tavasszal felmentette a nemi erkölcs elleni bűncselekmények vádja alól, a szerzői jogok kilenc rendbeli megsértésében azonban bűnösnek mondta ki, és 92 500 forint pénzbüntetéssel sújtotta. A másodfokú bíróság azonban eljárási szabályok megsértése miatt hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet, és új eljárást rendelt el az ügyben.

A vádirat szerint az általános iskolai tanár az iskolai tanteremben, rajzszakköri foglalkozások alatt nemi vágyát kielégítve fajtalankodott tizenkét év alatti kislány diákjaival. A tanár tagadja a bűncselekményeket. A nyomozás még 2008 végén indult az ügyben, amikor egy hatéves kislányt édesanyja vizelési problémákkal vitte orvoshoz, és kiderült, hogy a gond nem testi, hanem lelki eredetű, majd a kislány elmondta az anyjának, mi történt vele az általános iskolában. A tanárt két másik hétéves kislány ellen elkövetett erőszakkal is vádolják.