Május után is járni fog a BKV Solymárra

Vágólapra másolva!
Megállapodott a Solymárt Budapesttel összekötő BKV-járatok jövőjének kereteiről a Budapesti Közlekedési Központ és Solymár, de a részletes megállapodást leghamarabb a jövő héten írják alá. Solymár a BKK közleménye szerint beszáll a tömegközlekedés finanszírozásába, a BKK pedig fejlesztéseket hajt végre Solymár közlekedésében.
Vágólapra másolva!

Megállapodást kötött a Budapesti Közlekedési Központ és Solymár a főváros és Solymár között közlekedő 64-es autóbusz jövőjének a kereteiről, azonban a végleges megállapodást leghamarabb a jövő héten írják alá - közölte a BKK sajtóközlemény útján szerdán. A tárgyalásokat a felek a jövő hét szerdán folytatják.

A közlemény szerint a 64-es buszcsalád közlekedése 2012. május 1. után is biztosított lesz, a finanszírozáshoz Solymár a megállapodás szerint pénzügyileg érdemben hozzájárul, valamint Budapest is jelentős mértékben finanszírozója marad a járatnak, és a BKK fejlesztéseket vállal Solymár közlekedésében.

"Solymárral soha nem volt a tömegközlekedés finanszírozására megállapodása a Fővárosnak, tehát hosszú évek óta húzódó vitás ügyet tudunk lezárni a Solymár és a BKK között létrejött megállapodással. Ha pedig közösen fejleszteni is tudjuk a vonalakat és új kapcsolatokat biztosítani a solymáriaknak, akkor ezzel csökkenhet a Hűvösvölgyön át autóval közlekedők száma, versenyképesebb lehet a tömegközlekedés" - mondta Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a megállapodás megkötése után.

"Solymár alapos számításokkal kérte igazolni azt, hogy miért és mennyit kell fizetnie, e téren a mai tárgyalás során jelentőset tudtunk előrelépni. A településünk célja a buszközlekedés színvonalának javítása, ezért számos menetrendi és vonalhálózati elképzelést vitattunk meg, melyekre a BKK nyitott volt, a részleteket a jövő hét közepéig tisztázzuk. Ami viszont már biztosan látszik: a 64-es és 164-es busz május után is közlekedni fog" - mondta a megállapodást követően Solymár polgármestere, dr. Szente Kálmán.

Március középen derült fény arra, hogy a BKK az tervezi, májustól megszünteti a solymári és a budakeszi buszjáratokat, mert a két település nem hajlandó beszállni az üzemeltetési költségekbe. Ekkor még semmilyen szerződés nem volt a BKK és Solymár között, miközben Budakeszinek érvényes szerződése volt a BKK-val, azonban a település nem volt hajlandó fizetni. Később a BKK és Budakeszi megállapodott egymással.