Vágólapra másolva!
A pilisi erdőt is veszélyezteti a csobánkai lőtér közelében égő tűz. Az erős szél miatt a lángok gyorsan terjednek, egyelőre nem tudják, hány hektáron pusztít a tűz.
Vágólapra másolva!

Kigyulladt a nádas és a bokros-gazos rész a csobánkai lőtér mellett csütörtökön. Szabó János tűzoltó ezredes az [origo] érdeklődésére elmondta, hogy az erős szél miatt a lángok gyorsan terjednek. Mint mondta, egyelőre nem tudni, hány hektáron ég a tűz, amely veszélyezteti a pilisi erdőt is. Az oltására pomázi és szentendrei tűzoltók vonultak ki, Szabó szerint a tűz közepes méretű, és kezelhető.

A Pilisi Parkerdő csütörtöki közleménye szerint a parkerdő munkatársai is segédkeznek a tűzoltásban, a tűz pedig délutánra elérte az erdőt is. A parkerdő közleménye emlékeztet, hogy szerdán Nagykovácsi határában is égett az erdő, és összesen öt hektáron pusztult el a fokozottan védett élőhelynek számító erdős-gyepes terület. Az oltásban részt vevő erdész és természetvédő szakemberek egy táborhelyet és illegális tűzrakó helyet találtak a leégett területen Nagykovácsi közelében.

A közlemény emlékeztet, hogy az ország erdeiben változatlanul tűzgyújtási tilalom van érvényben, amely érvényes a parkerdőkben kijelölt tűzrakóhelyekre és az erdő szélétől 200 méteres távolságon belüli magánkertekre is.