Lelőtték Schmitt Facebook-oldalát

Vágólapra másolva!
Az államfő hivatalos profilján elszabadultak az indulatok, az utolsó bejegyzéshez 444 hozzászólás érkezett, amelyek nagyrészt Schmitt Pál lemondását követelték.
Vágólapra másolva!

Lekapcsolták Schmitt Pál Facebook-oldalát csütörtökön kora este - közölte a Hvg.hu. A portál azt írta, hogy elszabadultak az indulatok Schmitt Pál hivatalos Facebook-oldalán: az utolsó bejegyzéshez 444 hozzászólás érkezett, amelyek jelentős részében az államfő lemondását követelték. Este negyed hét körül az oldal szerkesztői azt közölték, hogy tíz perc múlva lekapcsolják az oldalt, amely azóta elérhetetlen.

A Semmelweis Egyetem szenátusa csütörtökön 33-4 arányban úgy döntött, hogy megfosztja doktori címétől Schmitt Pál köztársasági elnököt. Az indok: nem volt tudományos munka a doktori dolgozat mögött. Schmitt csütörtök későn este érkezik Budapestre külföldi látogatásáról, szerdán közölte, nem mond le.

Schmitt Pál, aki a hét elején hivatalos látogatást tett Dél-Koreában, csütörtökön későn este érkezik Budapestre. Szerdán kijelentette, nem mond le posztjáról. Schmitt Pált az MTV Híradó-jának stábja elérte a frankfurti repülőtéren, a munkatársai azt közölték a riporterekkel: Schmitt a kiemelt vendégek várójában értesült a szenátus döntéséről, amelyre akkor kíván reagálni, ha már ismeri a döntés indoklását, ez pedig akár már holnap is lehet.

Az [origo] információi szerint Orbán Viktor miniszterelnök este fél nyolc körül beszélt Schmitt Pállal a kialakult helyzetről.