Plágiumvád a szentesi gimnázium igazgatója ellen

Vágólapra másolva!
Másolta pályázatát a szentesi gimnázium igazgatói posztjára újra pályázó jelenlegi igazgató - írja a Délmagyar.hu. A lap szerint a pályázat egy 2010-es tatabányai pályázattal mutat jelentős hasonlóságokat.
Vágólapra másolva!

Az interneten fellelhető dokumentumok tanúsága szerint másolta a pályázatát a szentesi gimnázium igazgatói székéért induló egyetlen jelentkező, aki jelenleg is az intézmény vezetője - írja a Délmagyar.hu. A lap szerint a szentesi Horváth Mihály Gimnázium igazgatói posztjára fenntartóváltás miatt kiírt pályázat tét nélküli volt, mivel a jelenlegi vezetőn, H. Szabó Rékán kívül nem volt más induló.

Csakhogy kiderült, hogy az általa leadott pályázat teljes egészében megegyezik egy 2010-ben, Tatabányán íródott anyaggal. A tatabányai pályázatot az ott tanító Varga Istvánné nyújtotta be a Bárdos László Gimnázium vezetésére kiírt felhívásra. A két dokumentum bevezetése a Délmagyar.hu szerint szinte szó szerint ugyanaz, és a pályázatok felépítése, logikai következtetései is nagyfokú hasonlóságot mutatnak.

A lap felhívta telefonon a dunántúli tanárt, aki azt mondta, nem ismeri szentesi kollégáját, és meglepte a dolog. A lap által megkeresett helyi illetékesek szerint az ügyben Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter nyilatkozhat a pályázatok elbírálása után. A Délmagyar.hu kereste H. Szabó Rékát, de nem tudták utolérni.