Rubintrékázva készültek a Nagykunság szépei

karcag, szépségverseny, nagykunság szépe, 2012,fazekas sándor
Vágólapra másolva!
A vidékfejlesztési miniszter ugyan sokat sejtetően somolygott a bajsza alatt, de végül nem árulta el, hogy a Nagykunság Szépe Szépségversenyen induló lányok közül ő kire szavazott. A humorista schmittpálos vicce viszont biztosan nem tetszett neki. A zsűri egészen hatalmas volt, a 14 lányra 40-en jutottak. Nyeremény mindenkinek jutott, kinek egy ajándékkosár, kinek egy 2000 forintos vásárlási utalvány, igaz, az a Tulipán Outletbe.
Vágólapra másolva!

Tizenhetedszer rendezték meg a Nagykunság Szépe szépségversenyt szombaton a karcagi kultúrban. A szépségversenyre egy hónapig lehetett jelentkezni az interneten, a szervezők az első rostán kiválogatták a lányokat, így a szombati gálán már csak a tizennégy döntős lépett fel, felemás lelkesedéssel. Jegyet venni Piros Mercédesz lottózójában lehetett.

"Fogyóztam és rubintrékáztam"

Az omladozó öltőzőben egy zongora foglalta a legnagyobb helyet, a rozoga tükrös, fésülködőasztalok között alig fértek el a versenyzők. Öltözködés közben arról meséltek, hogyan készültek a versenyre: volt, aki keményen fogyókúrázott és rubintrékázott, hogy a legjobb formáját hozza, de volt olyan lány is, aki semmit nem csinált, azt mondta, csak magát adja, és egyébként is tesitanár lesz.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
A képre kattintva galéria nyílik!

Volt, akit már maga Nánási Pál is fotózott, mások viszont félénken néztek a fényképezőgép lencséjébe. A lányok több versenyen is indultak már, de a karcagiban sokan nagy lehetőséget láttak. Egyikük az [origo]-nak azt mondta, ha itt nyerne, akkor az lendületet adna neki, és elindulna nagyobb versenyeken is. (Ő azonban végül nem került be az első háromba.)

A rögtönzött öltözőben nagy volt a sürgés-forgás, egy fodrász és egy sminkes reggeltől ügyködött a lányok megjelenésén. Azt mondták, nem az éppen aktuális trendet követik, hanem azt nézik, kinek mi áll a legjobban.

Az első hat sor a zsűrié

Este hat óra után néhány perccel a Zsanett Modell- és Táncstúdió növendékeinek, egy duci és egy vékony kislánynak a három táncelőadásával megkezdődött a rendezvény. Az organzatekervényekkel díszített színpadon a műsorvezetők felváltva köszöntötték a negyven támogatót, akik a tizennyolc soros nézőtér első hat sorát megtöltötték. A közönség fennmaradó része az indulók nagymamáiból, szüleiből, barátnőiből állt össze.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Zsűritag a hatodik sorban

Az esemény háziasszonya szerint - aki maga is több szépségversenyen indult, de mint mondta, nagyon repül az idő - ez elég jónak számít, az utóbbi években ennél sokkal kevesebben vettek részt a rendezvényen, annak ellenére, hogy ez a környék egyik legrangosabb versenye.

Jött levél Brüsszelből és zsűritag Ausztriából

Megnyitó beszédében Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is megemlékezett róla, hogy mennyire repül az idő, és már tizenhetedik éve megrendezik ezt a szépségversenyt. Fazekas sokszor és nagyon örült, hogy ilyen sok szponzor gyűlt itt össze, és hogy hamarosan kerek évforduló is lesz, majd a közelgő húsvétra utalva, sok locsolót kívánt a lányoknak, sok piros tojást az uraknak.

Ez után az egyik műsorvezető felolvasta Dr. Komoróczki Istvánnak, az egyik szponzor képviselőjének sajnálkozó levelét Brüsszelből, hogy bokros teendői miatt nem lehet jelen ezen a rendkívül rangos eseményen, de azért lélekben szurkol a lányoknak. Csak, hogy mindenki értse, a műsorvezető legalább kétszer elmondta, hogy a levél Brüsszelből érkezett.

A negyventagú, főként támogatókból álló zsűriben helyet foglalt az OTP vezérigazgató-helyettese mellett a karcagi polgármester, alpolgármester, rendőrkapitány, a Kunszövetség két tagja, valamint egy úr, akit csak úgy mutattak be, hogy Ivánffy István Ausztriából.

"Itt vidéken azért mi konzervatívabbak vagyunk"

A megnyitó beszédek és a kislányok tánca után szabadon választott ruhában végre színpadra léptek a versenyzők. A legtöbb lány fehér miniruhában indult a zsűri meghódítására. A magassarkútól féltek a legjobban, attól tartottak, hogy meg fognak botlani a koreográfia közben.

A koreográfia, ami egy középre vonulásból, megállásból és csípőre tett kézzel pózolásból és kivonulásból állt, nem mindenkinek jött össze, de végül senki nem esett el a színpadon.

Varga Ferenc József humorista fellépése következett, aki azzal kezdte műsorát, hogy megkérdezte, itt van-e Schmitt Pál, de a közönség nem nagyon vette a lapot, a miniszter viszont szigorúan csóválta a fejét. Valamennyit javított a helyzeten, hogy a humorista úgy folytatta: "Pali velünk marad, miért is ne, hadd legyen az országnak köztársasági elnöke". A humorista több mint félórás műsora közben a versenyzők a színfalak mögött már a bikinis vonulásra készültek, néhányan aggódva lesegettek ki a színpadra, de volt, aki nem zavartatta magát, és még gyorsan bedobott egy meleg szendvicset.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Még több bikinis lány a galériában

Fél kilenc körül beindult a füstgép és a fénytechnika, jött a fürdőruhás bemutató, de az izgalom végül nem hágott a tetőfokára. "Itt vidéken azért mi konzervatívabbak vagyunk" - magyarázta később Nagy-Bana Zsanett, szervező, műsorvezető az [origo]-nak, hogy a Nagykunság Szépén az estélyi ruhás bemutatkozás az egész este legfontosabb része.

Wolf Kati is meglepődött

A nagyestélyis bevonulást azonban még megelőzte a fő műsorszám, az x-faktoros, Euróvíziós Dalfesztivált is megjárt Wolf Kati 4-5 számos félplaybackes haknija. Valószínűleg ő vonzotta ide a közönségnek azt a nagyon kis részét, amely nem a zsűriből vagy a versenyzők családjából állt. Két szám között Wolf Kati is megjegyezte, milyen szép számú a zsűri, ő is megszámolta, hogy az első hat sort elfoglalják. Érezhetően meglepődött, ilyet még ő sem látott. Bár a szervezők részleteket nem árultak el, azért azt sejteni lehet, hogy a rendezvény költségvetésének nagy részét ez a fellépés vitte el.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Kattintson a képekért

Miután Wolf Kati lenyomta az utolsó számát, jött a várva várt estélyi ruhás bemutató, amely szokványos, kölcsönzött ruhákból állt. Itt már nagyon érződött, hogy mindenki fárad, a közönség is alig figyelt, a lányok is többet botladoztak. Ezek után a zsűri elvonult dönteni, bár úgy láttuk, hamar letudták a lányokat, és inkább az evés-ivásra koncentráltak.

Mindenki nyert

Végül este fél tíz körül megkezdődött a mintegy harmincperces eredményhirdetés, amelyen kiderült, hogy innen aztán senki nem távozhat üres kézzel. A nagyszámú szponzor arra volt jó, hogy mind a tizennégy lány kapott valami ajándékot, vagy különdíjat. A favorit az ajándékkosár volt, ebből legalább hatot kiosztottak, bár láthatóan a díjazottak nehezen tudtak mit kezdeni a hatalmas kosarakkal, amiket végül az ajándékozók raktak le a lábaik elé.

Az egyik lány kétezer forintos utalványt kapott a Tulipán Outletbe, egy másik divatékszert kapott, mások szépsége strand- vagy szaunabelépőt ért. Az egyik lány nagyon megtetszett a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak, ő tőlük kapott egy vásárlási utalványt, de amikor megkérdeztük a díjazottat, hogy mégis mire használhatja az utalványt, ő az extázistól alig jutott szóhoz, és csak annyit mondott, nagyon örül.

A 17. Nagykunság Szépe végül Szabados Barbara lett, a második helyen Tar Nikolett, a harmadikon Jobbágy Sára végzett. A lányok közül a legtöbben számítottak rá, hogy "Barbi nyer", sőt volt olyan versenyző is, aki egyenesen azt állította, hogy "előre le volt zsírozva" a dolog. Ő ezt azzal magyarázta, hogy minden versenyen van csalás. Amikor erre a szervezőknél is rákérdeztünk, ők azt mondták, ez egy tiszta verseny, nincs akkora tétje, hogy előre kitalálják, ki legyen a győztes.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
A győztes és a miniszter

Fazekas Sándor csak somolygott a bajsza alatt, amikor arról kérdeztük, van-e kedvence, többszöri unszolásra sem volt hajlandó elárulni, még azt sem, hogy szőke vagy barna lány volt-e nála a befutó, mindezt azzal magyarázta, hogy ő tud titkot tartani.

Összességében a versenyzők talán kicsit több mint félórát töltöttek a színpadon, a nagymúltú szépségverseny kevésbé róluk, mint inkább a rendezvény támogatóiról szólt. Így aztán nem csoda, hogy a gála végén a győztes és két udvarhölgye még adott pár interjút a helyi sajtónak, fotózkodtak, akivel csak lehetett, miközben a többiek gyorsan átöltöztek, és azon izgultak, hogy elérik-e a fél tizenegyes vonatot hazafelé.