Jobbik: Kizárt a közös ellenzéki államfőjelölt

Vágólapra másolva!
A Jobbik nem támogatja sem az MSZP által javasolt Sólyom Lászlót, sem pedig egy esetleges közös ellenzéki államfőjelöltet - közölte Dúró Dóra kedden. A párt szerdán tárgyal először konkrét személyekről az ügyben.
Vágólapra másolva!

A Jobbik szerint egy közös ellenzéki köztársaságielnök-jelölt állítása teljesen kizárt és a Jobbik az MSZP által javasolt Sólyom László jelölését sem támogatja - mondta Dúró Dóra keddi sajtótájékoztatóján.

A Jobbik szóvivője hangsúlyozta: pártja továbbra is kitart az új államfő közvetlen megválasztásának javaslata mellett. Emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor 2005-ben szimpátiaszavazást hirdetett az akkori államfőjelölt személyéről. Dúró Dóra szerint a Fidesznek most is támogatnia kellene, hogy az emberek véleményét is megkérdezzék, nem szabadna "megfutamodniuk kormányon az emberek véleményétől". A szóvivő megerősítette, hogy a Jobbik konkrét személyekről és esetleges saját jelöltjéről a szerdai elnökségi és frakcióülésén tárgyal.

Az [origo] információi szerint Orbán Viktor "tőle jobbra álló" új kormányfőt képzel el, hogy egy esetleg semleges államfővel ne lehessen felpuhítani az új alkotmányt. A legnagyobb esélyes Kövér László, aki egyes források szerint vonakodik elvállalni a posztot.