Próbálja távol tartani magától a plágiumügyet Schmitt

Vágólapra másolva!
Nem doktori címének visszavonása, hanem a nemzeti egység érdekében mondott le Schmitt Pál az államfői posztról - írja keddi közleményében Schmitt irodája. A közleményből kiderül, Schmitt felvette a kapcsolatot egy ügyvédi irodával, amely megvizsgálja, jogszerű volt-e a doktori cím visszavonása.
Vágólapra másolva!

"Schmitt Pál 2012. április 2-án köztársasági elnöki mandátumáról az alábbi indokkal mondott le: Magyarország és a nemzet egysége érdekében köztársasági elnöki megbízatásomról lemondok. Az ettől eltérő valamennyi információ nem felel meg a valóságnak" - közölte kedd délután kiadott közleményében Schmitt irodája (a levél aláírása: A volt köztársasági elnök irodája).

Schmitt azután jelentette be lemondását hétfőn, hogy a múlt héten a Semmelweis Egyetem visszavonta doktori fokozatát, mert doktori dolgozatának nagy részét plagizálta. Schmitt többször kijelentette, hogy nem mond le, és közölte azt is, hogy szerinte nincs összefüggés államfői posztja és a doktori cím jogosságára indított vizsgálat között. Parlamenti beszédében azonban úgy fejtette ki lemondási szándékát, hogy személyes ügye vált annak akadályává, hogy megtestesítse a nemzet egységét.

Schmitt irodája szerint "a volt köztársasági elnök a Semmelweis Egyetem szenátusa ténybeli, jogi tévedéseket és eljárásjogi szabálysértéseket tartalmazó döntésének ügyében a határozat kézhezvétele után az általa megbízott ügyvédi irodával megteszi a megfelelő jogi lépéseket". Schmitt már hétfői parlamenti beszédében is jelezte, hogy jogorvoslatot keres a doktori cím szerinte jogtalan megvonása miatt.

Forrás: Köztársasági Elnöki Hivatal