Nyilvános lesz Orbán diplomamunkája

Vágólapra másolva!
Mindenki hozzáférhet majd Orbán Viktor diplomamunkájához - ígéri  a miniszterelnök sajtóstábjának vezetője. Havasi Bertalan azt mondta: Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője még szerdán megkéri az ELTE jogi karának dékánját, hogy tegye nyilvánossa a dolgozatot. Jelenleg ugyanis dékáni utasításra nem adható ki Orbán Viktor diplomamunkája.
Vágólapra másolva!

A Miniszterelnökség a sajtóból értesült arról, hogy nem adták ki az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának könyvtárában Orbán Viktor kormányfő diplomamunkáját. Az ügyben Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője intézkedik, és még szerdán felveszi a kapcsolatot a jogi kar dékánjával, hogy bocsássa rendelkezésére a dolgozatot - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtóstábjának vezetője. Hozzátette, ezután mindenkinek hozzáférhető lesz a diplomamunka.

A Népszabadság arról írt, hogy kedden hiába kérte az ELTE Állam- és Jogtudományi Kartól a miniszterelnök dolgozatát, a könyvtárban közölték, hogy nem nyilvános Orbán Viktor 1988-ban beadott Társadalmi önszerveződés és mozgalom a politikai rendszerben című diplomamunkája.

A lap információi szerint a dékán az után döntött erről, miután Schmitt Pál plágiumügye januárban nyilvánosságra került. Az egyetem alap szerint megkereste Péterfalvi Attilát, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetőjét, aki levelében megerősítette: az egyetemnek joga van a dolgozat nyilvánosságának korlátozásához.