Egy tonna romlott húst árult egy szarvasi cég

Vágólapra másolva!
Egy tonna romlott nyers húst és húskészítményt foglaltak le a szakhatóságok Szarvason egy élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozástól - írja a Magyar Nemzet. Súlyos higiéniai problémákat is feltártak az ellenőrök.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet szerint körülbelül egy tonna megromlott húskészítményt és nyers húst foglaltak le egy szarvasi cégtől. A vizsgálat az után indult, hogy bejelentés érkezett a hatósághoz. Eszerint a cég lejárt szavatosságú termékeket forgalmaz nagy tételben.

Ezután a szarvasi rendőrkapitányság, a Békés Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi Igazgatósága, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés megyei kirendeltségének munkatársai kedden házkutatást tartottak a cég Szarvas külterületén levő telephelyén, bérelt hűtőraktárában és kiskereskedelmi boltjában. A helyszíni ellenőrzés még szerdán is tartott.

Mivel súlyos higiéniai szabálytalanságokat találtak, a szakhatóság felfüggesztette a cég működését. A bírságról a vizsgálat lezárultakor döntenek.